Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een mooie plek voor de huwelijksreis die volgt? Dan denk je misschien al snel aan tropische oorden zoals Indonesië of de Malediven. Maar dat is natuurlijk niet aan iedereen besteed. Want misschien heb je een krap budget, hou je niet van vliegen of ben je nou eenmaal niet gemaakt voor een tropisch klimaat. Heb je al eens aan een bestemming dichter bij huis gedacht? Wij geven je alvast een tip: Texel!

Op huwelijksreis naar Texel

Texel is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een huwelijksreis, maar wel een ontzettend gave! Zeker als je op zoek bent naar een bestemming dicht bij huis, is Texel een super veelzijdige optie. Van zonnen op en wandelen over het strand tot fietsen door de duinen… En van shoppen in gezellige winkelstraatjes tot musea bezoeken, op Texel kan het allemaal! Daarnaast beschikt het eiland over tal van romantische vakantiehuizen en hotels, waarbij je het zo luxe kan maken als je zelf wil.

Romantische uitjes op Texel

Misschien ben je al eens op Texel geweest, en anders ken je het vast van de verhalen. En dan weet je natuurlijk ook dat het grootste waddeneiland van Nederland bekend staat om zijn gezellige terrassen en winkelstraten, stranden en natuur. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te doen op Texel? En biedt het ook een beetje romantiek voor een huwelijksreis?

Jazeker! Zo kun je er verspreid over het eiland allerlei tochten maken, workshops doen en musea bekijken. Bij Landgoed de Bonte Belevenis kun je bijvoorbeeld kiezen uit allerlei verschillende workshops, van creatief tot romantisch. Zo kun je er je eigen zeep of kaas leren maken, of kun je genieten van een picknick die helemaal voor je bereid wordt.

De vuurtoren van Texel is misschien wel één van de bekendste plekken op het eiland. Je kunt de toren beklimmen en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je kijkt er namelijk vanuit maar liefst drie kanten op de kustlijn.

Ga je liever de natuur in om te wandelen of fietsen? Dan kan een wadlooptocht natuurlijk niet ontbreken. En in het natuurpark De Slufter kun je allerlei verschillende vogels spotten. In augustus kleurt het park daarnaast volledig paars door de lamsoor die dan in bloei staat.

Meer zin in een romantische dag ontspannen? Dan ben je op Texel aan het juiste adres. Je vindt meerdere spa’s op het eiland, zoals bij Boutique Hotel Texel. Hier kun je genieten van een uitgebreide spa, een verwarmd wolbad en meerdere zwembaden.

Een veelzijdige vakantie

Kortom, Texel biedt de ideale uitkomst wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige huwelijksreis die lekker dicht bij huis is. Zo hoeft je vakantie niet de wereld te kosten, hoef je niet te vliegen en kun je genieten van allerlei verschillende romantische activiteiten. Veel plezier alvast!