Zuid-Amerika met trekpleisters als Costa Rica, Rio de Janeiro en Mexico is voor deze toeristen een avontuurlijke keuze. Vandaag ontdekken we Venezuela als huwelijksreis bestemming. Ondanks dat dit land een soort ‘slechte reputatie heeft,’ is het één van de prachtigste delen van dit continent. In dit artikel hebben we een lijst verzameld met plaatsen en tips waar je echt heen moet gaan als je naar Venezuela gaat op je huwelijksreis.

De mooiste plekken in Venezuela

Choroní

Choroní is een stad met een rijke en interessante architectuur. Het is gesticht in het midden van het koloniale proces in 1616. Choroní heeft een aantal prachtige stranden. Veel belangrijke mensen in de geschiedenis van Venezuela hebben (of hadden) in deze stad hun vakantiehuis.

Los Roques Island

Los Roques is een eilandengroep met veel geweldige stranden. Ondanks dat het niet groot is, kun je hier gemakkelijk een week doorbrengen zonder je te vervelen. Vanuit Los Roques kun je een boottocht nemen naar verschillende kleine eilanden.

Mérida

Het weer in deze plaats is anders dan op de meeste locaties van het tropische Venezuela. Daarnaast is het gewoonlijk een veiligere en rustigere staat. In tegenstelling tot Choroní wat gevuld is met stranden en een tropische atmosfeer heeft, is Mérida omgeven door bergen en heuvels. Het heeft een goed nachtleven.

Gran Sabana

De laatste aanrader is Gran Sabana. Deze plaats is gelegen naast de grens van Brazilië. La Gran Sabana biedt ongelooflijke landschappen. Je vindt hier watervallen, jungles, wilde dieren, rivieren, bomen, planten, alles voor een verbazingwekkende uitzicht. Gran Sabana wordt ook wel gezien als het grootste nationale park ter wereld

 

Praktische tips in Venezuela

Maak niet teveel foto’s op een open plek

Ondanks dat Venezuela één van de mooiste landen is, kan het er heel gevaarlijk zijn. Als je op publieke plaatsen bent, vermijd dan dat je je camera, tablet of telefoon tevoorschijn haalt. Als je foto’s wil maken, doe dit dan niet te vaak. Je kunt dit beter doen in gesloten plaatsen, zoals winkelcentra of plaatsen met bewaking, zoals vliegvelden, restaurants, hotels en sommige stranden.

Leer basis Spaans

Op heel veel toeristische plaatsen kent men een aardig woordje Engels. Helaas geldt dit niet voor alle landen in Zuid-Amerika, waar Spaans de hoofdtaal is. Het kan helpen om een paar Spaanse zinnen te kennen.

Bijvoorbeeld:

¿Dónde puedo encontrar…? Waar kan ik … vinden?

¿Cuánto cuesta…? Hoe duur is…?

Tip: Het is altijd handig om een woordenboek bij de hand te hebben. Of een vertaal app.

 

Vraag bij alles wat het kost

Zuid-Amerika is gevuld met met goede, warme en behulpzame mensen, maar de criminele statistieken laten zien dat je ook voorzichtig moet zijn. Vraag altijd naar de prijs, voordat je iets bestelt en er voor betaalt. Zorg er voor dat je volledig snapt waar je voor betaalt.

Ga vroeg naar het hotel

In de avond is het een stuk gevaarlijker in Venezuela. Zorg ervoor dat je voor negen uur s’avonds terug in je hotel bent, tenzij je van plan bent je te mengen in het uitgaansleven. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je een betrouwbare taxichauffeur hebt die je terug naar het hotel kan brengen.

Op Backpackenzuidamerika.nl vind je nog veel meer tips over leuk en veilig reizen in Venezuela.