Ben jij net getrouwd, wil je graag op huwelijksreis en hou je van avontuur? Dan kan deze top 5 jou helpen! Wij hebben een lijst voor je samengesteld met daarin leuke bestemmingen binnen Europa voor jouw sportieve huwelijksreis. 

 

1. Walliser Alpen, Zwitserland

Op de grens tussen Italië en Zwitserland staat het Monte-Rosa-Massief, een gebergte waarvan het hoogste punt maar liefst 4634 meter is. Dat punt wordt het Dufourspitze genoemd, het is zelfs het hoogste punt van Zwitserland en behoort tot één van de hoogste bergen in Europa. Een uitdagende berg om die samen met je partner te beklimmen. Het is een ontzettend moeilijke klim, maar het wordt uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht. Succes! 

2. El Hierro, Canarische Eilanden

Hou je van duiken dan is El Hierro dé plek waar je moet zijn. Het is het kleinste Canarische Eiland dat bijna volledig uit natuur bestaat. Maar op het eiland zijn meer dan 40 duiklocaties. Je hebt er een vulkanisch landschap, met onderzeese tunnels, kliffen, grotten en muren. Heel leuk om daar een keer te duiken dus! 

3. Ortler-Alpen, Italië

Zijn jullie ervaren wielrenners dan is de Passo Stelvio iets voor jullie. Het is een bergpas in het noorden van Italië dat grenst met Zwitserland. Het is een enorme klim en misschien wel een van de bekendste van Europa. De bergpas heeft wel 48 bochten en een lengte van 24 kilometer. Het laatste stuk is zo hoog dat er hoogstwaarschijnlijk nog sneeuw ligt, zelfs in de zomer. Kleed je dus warm aan!

4. Provence Alpes Côte d'Azur, Frankrijk 

In Frankrijk zijn een paar van de diepste kloven van Europa, ontzettend leuk om een keer te bezoeken. De Gorges du Verdon, oftewel de Grand Canyon van Frankrijk, is prachtig en zal zeker niet teleurstellend zijn. Je kunt er wildwater raften, of de diepte van de kloof ontdekken tijdens één van de canyoning excursie. Er zijn overigens nog genoeg andere kloven in Frankrijk die het bezoeken waard zijn. Genoeg te zien… 

5. Landmannalaugar, IJsland

Ijsland staat bekend om haar diverse landschappen, waar je je ogen uitkijkt. Het is daarom de ideale plek om naar toe te gaan als jullie een sportief wandel stel zijn. De Laugavegur-trekking bijvoorbeeld is zeker een aanrader, het is een prachtige wandelroute, volgens Lonely Planet één van de mooiste ter wereld. Je wandelt door adembenemende landschappen en je komt langs gletsjers, vulkaankraters en indrukwekkende watervallen. Maar er zijn ook nog tal van andere uitdagende wandelroutes. Wandel ze! 

 

Dit waren onze favoriete bestemmingen voor de echte sportieve stellen, hopelijk hebben jullie er iets aan!