Wie ben je en wat doe je precies?

Op 18 jarige leeftijd vloog ik voor het eerst en sindsdien heb ik het verre reisvirus te pakken. Het is zelfs zo erg, dat ik mijn vaste baan heb opgezegd om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft. De komende maanden verblijf ik in Azië! Iedere dag is weer een kadootje. De mensen, de natuur, de cultuur, geven mij weer volop inspiratie voor mijn eigen bedrijfje, Trouwenz.nl, wat ik samen met Saskia Smits run. De leukste site voor originele, niet-truttige trouwideeën.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Trouwenz.nl is trouwen, maar dan anderz… Persoonlijk, vrolijk, hip, uniek. Net even andere bedankjes, originele uitnodigingen en kadootjes. Een paradijs in de grote, witte, truttige trouwbrij. Wij zijn van mening dat een bruiloft niet de hoofdprijs hoeft te kosten, maar met kleine dingen een heel eigen karakter kan krijgen. Dit geldt ook voor huwelijksreizen. Er is geen ultieme huwelijksreis, maar net als een bruiloft, heeft deze voor iedereen een eigen karakter met een compleet andere inhoud. Zelfs om 4 uur 's ochtends, boven op een berg, kom ik een romantisch, pas getrouwd stel tegen, die net als ik wachten op een fantastische zonsopgang over de bergen…

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Zelf ben ik niet getrouwd, maar waarschijnlijk zal mijn huwelijksreis weinig verschillen met mijn huidige bestemmingen.

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

Azië is voor mij de ultieme huwelijksreis bestemming, omdat het enorm veel te bieden heeft. Van besneeuwde bergtoppen, tot paradijselijke stranden, van inheemse stammen tot tempels en kloosters. De ultieme mogelijkheid om tijdens je huwelijksreis wat te zien en te genieten. Het is tenslotte een once-in-a-lifetime experience, dus waarom dan niet zoveel mogelijk zien? Start in Bangkok (Thailand), neem een luxe hotel (met zwembad op het dak) bij het gezellige Khaosan Road, en ga vervolgens richting het avontuurlijke noorden of naar de paradijselijke eilandjes in het zuiden. Wil je je reis verder uitbreiden? Ga dan zeker ook naar Laos en Vietnam. Voor een habbekrats kun je eten en slapen in de meest fantastische locaties.

Ken je nog meer romantische huwelijksreis bestemmingen?

Zanzibar, voor de kust van Tanzania en Kenia is een fantastisch mooi eiland. Naast het mystieke Stonetown, met z'n smalle, autovrije straatjes, sierlijk gedecoreerde deuren en heerlijk eten, zijn er prachtige spierwitte stranden. Bij eb komen er enorme schelpen, krabbetjes en knalblauwe zeesterren tevoorschijn. Het knalblauwe, heldere water en de wuivende palmbomen maken het plaatje compleet. Heb je meer tijd? Combineer het dan met een safari door Tanzania. Je overnacht in luxe accomodaties, of romantisch in een tentje en wordt iedere dag getrakteerd op een fantastisch uitzicht, olifanten, leeuwen, giraffen en alle andere beesten die je je maar kunt voorstellen.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Ben je op zoek naar een avontuurlijke reis, maar heb je maar beperkte tijd, en wil je niet deelnemen aan een groepsreis? Dan is wellicht een individuele rondreis een prima oplossing. Alles wordt vooraf in Nederland geregeld, je hotels, je tickets, het vervoer en het enige wat je hoeft te doen is genieten.

En algemene tips voor honeymooners ?

Bedenkt goed wat jouw ultieme huwelijksreis is. Dit is ook afhankelijk van de tijd die je hebt. Als je voor een avontuurlijke rondreis kiest, neem dan vooral ook de tijd om te genieten en te relaxen. Plan niet iedere dag vol, maar ga eens heerlijk in een hangmatje genieten van een cocktail en het geruis van de zee.

Wil je een avontuurlijke reis? Stippel dan de route uit en laat alle gasten in plaats van een kado een gedeelte van de reis kiezen. Dus een extra luxe hotel op bestemming 1, een speciale excursie op bestemming 2 en een heerlijke massage op bestemming 3. Zo word je reis een groot kado! Weet je niet hoe je dit aan moet pakken, of wil je tips? Neem dan gerust contact met mij op!

Op www.waarbenjij.nu kun je een reisverslag bijhouden met foto's en evt. filmpjes, zodat het thuisfront een beetje kan meegenieten van jullie honeymoon.

Nog laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Kijk op www.trouwenz.nl! Niet-truttige cadeautjes, unieke uitnodigingen, super leuke must haves, talentvolle fotografen…