Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Frederique van Waveren, styliste en tekstschrijfster.  Ik schrijf onder andere voor het online bruiloftmagazine Zankyou. Ik reis zoveel als ik maar kan en kan genieten van de kleine mooie dingen onderweg: van de geur van vers gebakken knoflook wanneer je rond lunchtijd door de verlaten straatjes van Lesvos wandelt, van kleurrijke bomen zoals een bloeiende Mimosa of mandarijnbomen langs de weg in Ligurië, van het geluid van de hoge golven op de Noordzee, van het behaaglijke gevoel van de zonnestralen op je huid op een heldere winterdag in de Provence.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

In het online bruiloft magazine van Zankyou vindt je allerlei leuke tips over bruiloften, van de zaaldecoratie tot aan de keuze van de trouwjurk. Ook kun je op Zankyou gratis je eigen bruiloftsite maken evenals je online cadeaulijst. Heel erg leuk en handig! Een bruiloft staat natuurlijk onlosmakelijk verbonden met een huwelijksreis! Voor Zankyou schrijf ik onder andere tips voor bijzondere huwelijksreizen.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Wij hebben geen typische huwelijksreis gehad. Dat komt voornamelijk doordat we niet meteen na onze bruiloft weg konden maar pas een aantal maanden later. Bovendien waren we op reis met ons dochtertje van 1 jaar oud. Ondanks dat het geen echte huwelijksreis was in die zin, hebben we het wel heel erg leuk gehad. We hebben met de auto 6 weken rondgereisd door Italië, Slovenië en Kroatië. Het was een bijzondere reis, waarbij we samen, met zijn drieën, veel ontdekt hebben en waar we nog steeds met plezier naar omkijken.

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

Er zijn zoveel bijzondere bestemmingen die ik graag met mijn lief zou delen, ik kan moeilijk kiezen! Paaseiland voor het mysterie, Buenos Aires voor de sfeer, de Azoren voor de romantiek, Petra voor de cultuur, Ibiza voor de feesten, Ijsland voor de ervaring en Namibië voor de natuur.

Wat is volgens jou de meest romantische huwelijksreis bestemming?

Bij romantiek denk ik al snel aan witte zandstranden en een heldere blauwe zee dus bestemmingen als een Malediven vakantie of een vakantie richting Frans Polynesië.

Wat voor originele dingen heb je zoal gehoord over huwelijksreizen?

Vrienden van mij zijn met de Trans Mongolië Express op huwelijksreis gegaan. Geen luxe of paradijselijke stranden maar wel een unieke ervaring die je met zijn tweeën deelt. Ze hebben hun reis toen afgerond in China met één week vrijwilligerswerk. Een mooie originele manier om wat terug te doen voor een ander!

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Je gaat maar één keer op huwelijksreis, bezuinig er niet op, niet wat geld betreft maar zeker ook niet wat tijd betreft. Spaar je vakantiedagen zoveel mogelijk op om zolang mogelijk ertussen uit te kunnen knijpen! Wat de financiële kant van het verhaal betreft kun je ook vragen om een bijdrage voor de huwelijksreis als huwelijkskado. Dit kan op een leuke manier met de online cadeaulijst van Zankyou. Vaak loont het ook de moeite om aan te geven, o.a bij de boeking van de reis en van het hotel, dat het om jullie huwelijksreis gaat, dan word er vaak extra aandacht besteed of worden jullie gratis geupgrade.

En nog algemene tips voor honeymooners?

Probeer aansluitend op de bruiloft op huwelijksreis te gaan. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat als je er te lang mee wacht dat het soms meer voelt als een gewone vakantie en niet meer als een huwelijksreis. Zonde!

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Vergeet niet door alle drukte en voorbereidingen te genieten van jullie bruiloft. Het is jullie moment, laat het niet aan jullie voorbijgaan. Besteed zoveel mogelijk uit. Bereid wat van tevoren kan al ver van te voren voor, zodat je je tijdens de bruiloft zelf en op de huwelijksreis nergens meer druk om hoeft te maken en heerlijk kunt ontspannen en genieten.