Wie ben je en wat doe je precies?

Mijn naam is Tamara Tijdink en ik ben weddingplanner en eigenaresse van mijn eigen bureau Ceremonara Wedding- and partyplanning.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Door mijn werk als weddingplanner heb ik uiteraard vaak te maken met huwelijksreizen.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Ik ben zelf (nog) niet getrouwd, dus nog niet op huwelijksreis geweest. Wel ben ik met mijn lief naar verschillende geweldige bestemmingen geweest. Veel weekendjes weg naar leuke steden en een geweldige vakantie naar New York. Een paar jaar geleden ben ik met vriendinnen op Aruba geweest, ook echt een fantastisch eiland!

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

Tja, een vakantie naar de Malediven… Dat blijft voor mij toch echt wel een droombestemming. Maar een heel mooi niet-toeristisch plekje in een mooi land met lekker weer en lekker eten zoals bijvoorbeeld Italië is ook geweldig en kan ook heel romantisch zijn!

Ken je nog meer romantische huwelijksreis bestemmingen?

Ieder stel verstaat natuurlijk iets anders onder romantiek. Voor de een is een tropisch eiland de meest denkbare romantische bestemming, een ander vindt een rondreis door Amerika de ideale huwelijksreis. Voor mij zou het belangrijkst zijn dat je in ieder geval vooral samen kunt genieten en lekker na kunt dromen over jullie fantastische bruiloft.

Wat voor originele dingen heb je zoal gehoord over huwelijksreizen?

Een van mijn bruidsparen is met hun 2 zoontjes op huwelijksreis geweest naar Euro Disney! Dat vond ik toch wel een bijzondere huwelijksreis en heel mooi dat zij dit graag met het hele gezin wilden beleven. Een ander heel bijzonder bruidspaar heeft het ook origineel gedaan… Zij zijn vòòr hun huwelijksdag al op huwelijksreis gegaan, naar het altijd nog  romantische Parijs.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Zelf ben ik groot fan van het Italiaanse Montefiore de’ll Aso, een klein dorpje in de streek Le Marche. Hier is een Nederlands stel naartoe vertrokken en zijn hier een bed en breakfast begonnen. Echt een fantastische locatie, een grote villa op een berg, tussen de druivenvelden, met uitzicht op zee… Adembenemend mooi! Eenmaal daar geweest heb ik gelijk met deze mensen afgesproken contact te houden, omdat het wat mij betreft een fantastische locatie is voor een huwelijksreis in Italie of zelfs voor een huwelijk!

En nog algemene tips voor honeymooners?

Niet teveel plannen, maar vooral alles een beetje op z’n beloop laten en uitrusten van het huwelijk. Zorg dat je het uitzoeken van de huwelijksreis en het boeken hiervan meeneemt in de planning die je maakt rondom alle voorbereidingen van het huwelijk zodat dit allemaal al ruim vòòr het huwelijk gedaan is en je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Kies een bestemming waar jullie beiden ècht graag heen willen en kijk ruim van tevoren al goed rond voor aanbiedingen.

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Ik adviseer mijn bruidsparen altijd om vooral ook foto’s te maken van alle voorbereidingen van het huwelijk. Vergeet niet te genieten van de voorbereidingen! Van het passen van de kleding, tot het bekijken van de locaties en de proefrit met de trouwauto. Dit is erg leuk, omdat je niet alles samen doet, maar het zo later toch beiden terug kunt zien. Hier kunnen jullie dan, naast het album van de fotograaf, zelf ook nog een fotoalbum van maken met deze foto’s, eventueel foto’s die jullie gasten zelf nog hebben gemaakt tijdens de bruiloft en… natuurlijk ook wat foto’s van de huwelijksreis!