Wie ben je en wat doe je precies?

Mijn naam is Cindy Theunissen, 38 jaar en getrouwd met Casper van Schaik. Zelf ben ik Belgische, mijn man is Nederlander en voor hem besloot ik naar Nederland te verhuizen. Na enkele jaren ervaring in de reisbranche had ik erg veel zin om voor mezelf te beginnen en besloot om mijn 4 passies te verenigen in mijn werk: reizen, natuur, schrijven en internet. Hieruit is de site NatureScanner.nl ontstaan: een inspiratiesite voor natuurreizigers. Het platform biedt informatie over de mooiste plekjes op aarde, met daarbij een overzicht van actieve vakantietips: waar wandelen, fietsen, duiken enz.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

We reizen zelf veel en ik ben al jaren actief in de reisbranche. Buiten mijn eigen huwelijksreis heb ik geen specifieke ervaring met huwelijksreizen. Maar ik kan natuurlijk wel héél veel leuke plekjes aanbevelen!

Ben je zelf op huwelijksreis geweest? Zo ja, waarheen en hoe was dat?

Mijn man en ik reizen zelf veel. Toen we in 2007 gingen trouwen wilden we het eerst groots aanpakken en al onze vrienden uitnodigen voor een feest in Ouwehands Dierenpark. Toen we de offerte binnenkregen veranderden onze plannen. Voor dat geld konden we makkelijk een reis naar de andere kant van de wereld maken. Uiteindelijk zijn we in besloten kring getrouwd en hebben we een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland gemaakt. Gedurende vijf weken hebben we rondgereisd met een campertje over beide eilanden. Een verlenging op de Cookeilanden maakte het compleet: dit was echt een paradijsje, waar we genoten van snorkelen en relaxen op het strand. 

Wat is voor jou de ideale huwelijksreis bestemming en waarom?

Ik denk dat de meeste bountyeilanden een ideale bestemming vormen. Tijdens een huwelijksreis wil je immers genieten van elkaar, van zon, zee en strand.

Wie avontuurlijk is ingesteld kan uiteraard eender welke bestemming kiezen. Maar een huwelijksreis mag toch wel een tikkeltje romantisch zijn!

Wat zijn jouw ultieme tips voor een “natuur” huwelijksreis?

Nieuw-Zeeland was een prachtige bestemming. De veelzijdige natuur biedt een afwisselende reis. Maar er zijn tal van andere romantische natuurbestemmingen. Denk aan Afrika, waar je kan overnachten in prachtige lodges, met uitzicht over de uitgestrekte savanne. De ultieme honeymoon destination in Afrika lijkt me de Seychellen archipel, met prachtige bountystranden. In Azië zijn er tal van mooie witte zandstranden. Thailand, Sri Lanka, de Malediven of de Filipijnen, wie wil er niet op vakantie? Je kan er prima de natuur in trekken en relaxen op mooie stranden. In Europa zou ik kiezen voor een zonnige bestemming, bijvoorbeeld Corsica  of Kroatië.

Prachtige reis

Wat maakt volgens jou een huwelijksreis romantisch?

Een weg van de massa bestemming vind ik het meest romantisch. Ergens op een verlaten eiland, een boomhut midden in de jungle, een boerderij vakantie in Italië of een strandhutje bij een parelwit zandstrand. Alles behalve all inclusive hotels of resorts dus.

Wat is het leukste of origineelste wat je ooit gehoord hebt over een huwelijksreis?

De leukste bestemming waar ik zelf ben uitgenodigd was op een huwelijk in Toscane. Het stel gaf elkaar het jawoord in een oude kerk in Volterra. De hele setting was zeer romantisch. Een vriendin van me zou gaan trouwen in India, op de originele manier met alle feesten en klederdracht in stijl. Maar dat bleek uiteindelijk toch wel lastig te regelen vanaf Nederland.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Ben je avontuurlijk ingesteld, denk dan eens aan bijzondere actieve reizen. Gletsjerwandelen in IJsland, sandboarden in Namibië, fietsen langs de kastelen van de Loire, een walvissafari in Amerika of een wijnreis naar Zuid-Afrika. Er zijn zoveel leuke en originele reizen te bedenken!

Heb je nog algemene tips voor honeymooners?

Als je gaat trouwen heb je meestal al enkele keren samen gereisd. Heb je het idee dat je van andere dingen houdt dan je partner, probeer dan van tevoren te bedenken hoe je het zo leuk mogelijk maakt voor beiden. Houdt de man van avontuur en de vrouw van relaxen, zorg dan dat je na een trektocht in de natuur even heerlijk de wellness in kan bijvoorbeeld. En verder: zoveel mogelijk foto's maken waar je samen op staat! Je gaat maar een keer op huwelijksreis.

Nog één laatste tip voor stellen in aanloop naar hun huwelijk?

Je kunt je nu nog bedenken! Nee grapje! Onderschat de trouwfeest zelf niet. Ook die dag beleef je maar 1 keer in je leven en al is het cliché, het is wel een van de mooiste momenten in a lifetime.

Op reis